Smaken av SvingOm på Lampeland Hotell

De flinke kokkene på Lampeland Hotell har satt sammen en spennende 3-retters meny med lokale retter og drikkevarer som er en ypperlig måte å bli kjent med smakene fra Numedal og Tinn. Her kan du utforske smakene fra skogen, fjellet, setra og kjøkkenhagen, tilberedt og komponert av de de flinke kokkene på hotellet.

20210628_154117.jpg

Vilt og vakkert rett fra Hardangervidda – rakfisk og øl

Vill rakfisk rett fra Hardangervidda, produsert av Ola Hov, med hjemmelaget rødbetsalat med karve fra Sandsvær, grønnkål og gressløk fra kjøkkensjefens egen hage. Til rakfisken ble det servert Hardangervidda fra NSB. Det er et lyst og litt lett øl med einer som det er mye av på Hardangervidda.

Rødbetsalat høres kanskje rart ut, men der har vi mange av godsakene vi vanligvis serverer til rakfisk, løk og rømme i tillegg rødbeter og krave, forteller kjøkkensjefen. Det er en god blanding som er både kremet og syrlig, det passer ypperlig i sommervarmen og sammen med den salte rakfisken.

 

Skogens fristelser – Tre x elg og ale

Skogen betyr mye for oss i Numedal. Elgjakta er hellig i hele dalen. Når det er jakt, blir alt annet uviktig.

Her får du smake elg tilberedt på tre ulike måter; gravet, varmrøkt og speket. Alt tilberedt på kjøkkenet på Lampeland hotell.

Gravet elg er ganske søtlig i smaken, det brukes både sukker og salt i graveprosessen. Da passer det godt med tyttebærrømme i kombinasjon med heilfeit brun geitost fra Stordalen Gardsbruk og hasselnøtter til. Tyttebærrømme er litt surt og bitter, sammen med en heilfeit brun geitost fra Stordalen Gardsbruk og hasselnøtter blir smaken rund og balansert.  

Varmrøkt elg har ikke samme sødme som gravet elg. Tyttebærrømmen passer ypperlig med den litt tt bitre røyksmaken. 

Speket elg gjør seg godt på klassisk og enkelt vis med egg og gressløk som tilbehør. 

Ølet Nore - Ellen ale - fra NSB passer veldig godt til. Sødmen i alen passer veldig godt til gravet og varmrøkt elg. Smaken av alen forandrer seg totalt sammen med speket elg, saltet og bitterheten i kjøttet nøytraliserte all sødmen i ølet og plutselig er det all humlen i dette ølet som blir fremtredende.

 

Dessert - Inni granskauen - vaniljeis med granskuddsirup og nybrent kaffe

Isabell, en av servitørene på hotellet, lager granskuddsirup som er nydelig smaksopplevelse sammen med vaniljeis. Kaffe fra Kjemhus Kaffebrenneri, vi har valgte en middels brent kaffe som er fruktig i smaken – det er en deilig avslutning på smaksopplevelsen! 

Akevitt – det passer alltid.

Hardangervidda akevitt, det passer alltid. Det smaker mer som en likør enn akevitt. Den er utviklet i samarbeid mellom Fjellvitt og Ola Hov som en drink som kan serveres utenom måltider. Er man på fjellet må man ha noe å servere når det kommer folk innom pleier Ola Hov. 

Det er bare å glede seg, men vær oppmerksom på at Smaken av SvingOm må forhåndsbestilles.

Sving innom eller ta kontakt på post@lampeland.no, på Lampeland Hotell svarer de alltid raskt på henvendelser.

Forrige
Forrige

Reisebrev: 40 år på sommerferie på Camp Uvdal!

Neste
Neste

Reisebrev fra Håkon (12): – Vi måtte passe på at ingen av kuene stakk ned til bygda