På innsida av Å Camp

SvingOm utsendinger på Åpen dag hos Isaac og resten av det hyggelige vertskapet på Å Camp

Isaac Manning, vertskap og eier

Velkommen

Vi er to reiselivs studenter med praksis i SvingOm. Fredag 25. august 2023 tok vi turen til Å Camp i Tessundalen. Vi ble møtt av vertskapet, som hadde tilrettelagt med kaffe, vafler og sitteplasser under tak med et flammende bål. Etter hvert var det tid for omvisning i utvalgte hytter, og det er inspirerende å se hva de har fått til, hvor flinke de er, og hvor gjennomtenkt alt er. På tretopphytta, Å auge, er bæringen i fagverk synlig gjennom hele rommet, og gir en dekorativt effekt. Vertskapet og driverne har dyktige folk med seg på laget, blant annet en arkitekt og Isaacs far, Peter Manning, som har tegnet og designet hyttene. 

Tilbake til en annen tid

Hyttene er inspirert av den tradisjonelle norske fjellhytta, der mange av bekvemmelighetene vi tar for gitt i dag, ikke er til stede. Lys finnes, men vann og toalett, “utedass”, er plassert utenfor hyttene. Det er lett å se at valgene de har gjort er gjennomtenkte, som i hytta der Isaac står ved. Her har veggen som vender mot elven, tre store vinduer, og det øverste soverommet har et stort takvindu. Se bilde nedenfor. Vertskapet har en ambisjon og filosofi om å gi folk tid og mulighet til å la naturen være Netflix. Å camp er stedet som gir deg selv rom til slappe av og stresse ned. Kjenne litt på det å bare være.

“Å auge” tatt fra nettsiden til Å Camp

Soveplass på terassen. Elva suser og kanskje ser du ørreten hoppe

Naturopplevelse for alle

Et enklere liv kan nå gis til flere. Den nyeste tretopphytta som Å Camp har igangsatt vil være rullestol og barnevogn vennlig med universell utforming. Hytta vil bli rund i fasong og kan nesten se litt ut som en silo.

Det er første etasje som vil være universell utformet. Her finer du stue, kjøkken, bad og soveplass. Oppe er det flere soveplasser. Prosjekter gir muligheten for de med bevegelseshemming å oppleve fin natur og hvor de også kan kjenne på det enklere liv. Et viktig budskap om inkludering da denne målgruppen ofte blir glemt.

 Et rundt bygg gir mange utfordringer, og all innredning blir tilpasset bygget. Fasongen gir også noen muligheter. Blant annet har arkitekten benyttet de brede vinduskarmene til å lage sitteplasser med særpreg.

Veien videre for Å Camp

Hva blir neste steg for Isaac og gjengen? Isaac forteller at utviklingen ikke dreier seg om å bygge flere hytter, men heller om å etablere et samlingssted, en fellesbygning. Åpne opp for at Å Camp kan være vertskap for større grupper. Dette skal være et sted hvor folk kan samles og hvor ulike arrangementer kan holdes. De har ikke noe ønske om å bygge så mange flere hytter, da de frykter at sjarmen og følelsen av å være ett med naturen vil gå tapt.

Isaac forteller om en langsiktig plan hvor han ønsker å gi folk muligheten til å oppleve Tessungdalen. Ved å tilrettelegge et område for bygging av mikrohus, så folk kan teste ut området, prøvebo. Dette er helt i tråd med konseptet deres, nemlig å gi gjestene en autentisk naturopplevelse gjennom små unike boenheter, med ambisjonen om å inspirere flere til å leve enklere liv. 

Takk for titten

Frøydis og Mikkel

Forrige
Forrige

Heilfeit brun geitost Tinntradisjon

Neste
Neste

Støylsdagen 2023, Stordalen Gardsbruk, geiter, kultur, politikk, heder og ære.