Fem badeplasser for eventyrlystne barn

Det er meldt nydelig vær i helga! Langs SvingOm i Tinn og Numedal finner du og familien din den perfekte idyll for lek, moro og en avkjølende dukkert. Her er det jettegryter, kulper, sandstrender, elver, stille vann og mye mer. Men husk! Det kan være kaldt i vannet. Elvene kan være strie. Så dra gjerne ut på eventyr, men vær forsiktige og bruk sunn fornuft. Har dere våtdrakter til barna kan det være smart å pakke dem. Badesko er også lurt noen steder.

Vi i SvingOm har funnet frem til fem flotte badeplasser som passer for eventyrlystne barn. Kanskje en av disse kan friste i helga? Og send oss gjerne et reisebrev og fortell om opplevelsen. Mer info om denne samt våre konkurranser finner på Svingom.no. Du finner også mange flere på flotte badeplasser på Svingom.no/badeplasser.

God tur og god helg!

Vatnebrynvatnet i Flesberg

Vanskelighetsgrad: Enkel adkomst, tilrettelagt for alle.

Vatnebrynvatnet har en fin badeplass og er godt tilrettelagt for fot-, sykkel- og padleturer, mange bål- og grillplasser og en flott stor gapahuk.

Flesberg Frivilligsentral har opparbeidet området med midler fra Gjensidigestiftelsen til glede for alle. Ulike stier, badeplass for de minste, badetrapp ned i vannet, brygge for å sette ut kano/båt, fiskeplass, en utedo og en stor gapahuk med sittekrakker, bål- og grillplass. Stiene, området og doen er tilrettelagt for rullestolbrukere

Og husk! Du får kjøpt is både før og etter badeturen på Lampeland hotell.

Adkomst: Fra Lampeland kjører du fv. 134 mot Lyngdal, etter ca. 4 km kommer du til Vatnebrynvatnet.

Her er parkeringsplassen for Vatnebrynvatnet friluftsområde (Google Maps).

Les mer om sykling rundt Vatnebrynvatnet her.

Persbukta storaas S.jpg

Persbukta i Jondalen

Vanskelighetsgrad: Enkel adkomst.

Dette er lokalbefolkningens badeperle med flott sandstrand. Her er det forholdsvis grunt, og det blir fort varmt i vannet. Men det er fremdeles tidlig på sommeren og vi kan ikke garantere noe.

Buvannet ble demt opp for å skaffe nok vann til tømmerfløtingen i Jondalselva, og ligger rett ved vakre Søstrene Storaas hotell. Sesongen starter der såvidt nå og de har også laget et spennende program for sommeren. Du finner det her.

Adkomst: Fra rv. 37 i Jondalen tar du av ved Søstrene Storaas hotell og følger Bakkenveien ca. 300 meter. Der tar du til høyre etter liten bru og parkerer under høyspentlinjene. Fra parkeringsplassen følger du sti ca. 200 meter ned til Buvannet og Persbukta. I østenden av parkeringen er retningen merket med skilt.

Her kan du parkere (Google Maps).

Sandviken caming - bading.jpg

Sandviken Camping

Vanskelighetsgrad: Enkel adkomst.

Badeplassen på Sandviken Camping er en av Tinnsjøens få strender, med storslagen utsikt over vannet som er omkranset av høye fjell.

Og husk! På Sandviken Camping kan du også kjøpe is før og etter badingen.

Stranden er familie- og barnevennlig. Det er ikke langgrunt, så det er også lett å legge på svøm. Det anbefales å ha med badesko, da stranden er litt steinete (normalt kan også dette kjøpes på campingen). Vannet er nokså kaldt, men på varme og vindstille dager kan badetemperaturen passere 20 grader.

Adkomst og parkering: Parker ved Sandviken Camping (Google Maps) . Badestranden ligger i 50-100 m avstand fra campingen.

Badedammen i Veggli.jpg

Badedammen i Veggli

Vanskelighetsgrad: Enkel adkomst.

Dype kulper og fine svaberg ved Mykstufoss i Numedalslågen med et støpt basseng for små barn.

Badeplassen har dype kulper og fine svaberg, og det er en egen parkering/rasteplass rett før Mykstufoss bru. I Veggli sentrum er en stor fritidspark med lekeapparater, grill og en liten strand. Her er også Veggli Vertshus som frister med stor isdisk og utleie av dresin før og etter badinga.

OBS! Numedalslågen er regulert, og Mykstufoss Kraftverk har inntak lengre opp i elven. Dersom kraftverket av en eller annen grunn stanser, kan det plutselig bli stor vannføring i elva. Dette kan skje når som helst – og vil ikke bli varslet !

Adkomst og parkering

Ligger 100 m nord for Veggli sentrum langs fv. 40 (retning Rødberg). Kjør over jernbanesporet og ta av ned til høyre før Mykstufoss bru.

Parkeringsplass (kart i Google Maps).

Røyslandsbergo.jpg

Røyslandsbergo i Atrå

Vanskelighetsgrad: Enkel adkomst, men mye fart hvis du vil prøve sklia. Her kan det være lurt å ta med våtdrakt i det kalde vannet. Og er det for kaldt i vannet er Røylandsbergo et flott sted å være selv om dere dropper badinga.

Røyslandsbergo er på mange måter naturens eget badeland med svaberg, naturlige sklier og jettegryter. De Blankskurte varme svabergene er ypperlig både til bade- og solingsted.

To anmeldelser av Røyslandsbergo i Google reviews sier:

“En av de morsomste stedene jeg har badet noensinne. Det går an å bade både over og under demningen. Det er best under demningen ved hovedparkeringen, men verdt å sjekke ut bademulighetene litt lenger opp også”.

“Villeste naturlige skliene. NB! litt vondt i rumpa må regnes med!”.

Adkomst: Ca. 10 min kjøretur fra Sandviken Camping i Austbygd. Ta til venstre ved Atrå kirke. Her er det skiltet mot Røyslandsbergo.

Parker ca. her (Google Maps).

Forrige
Forrige

Åpen dag på Camp Uvdal - en god grunn til å besøke SvingOm

Neste
Neste

Bli med på guidet hagevandring